«

»

La familia del cardenal Tarancón ofrece una mitra de éste, para su custodia en la Basílica

Durante la celebración de la Misa Solemne del tercer día de Triduo; misa de las familias, de las Fiestas del Lledó, la familia del cardenal Tarancón ofreció una mitra y una medalla conmemorativa de su nacimiento.

TODAS las FOTOS de la misa: click aquí.

A continuación, de forma íntegra, las palabras del Prior de la Basílica en los momentos de la entrega de la Mitra y la medalla:

Arriba el moment de les Ofrenes de l’Eucaristía de les families.

Una familia al complet, pare, mare, el fill i la seua esposa oferiran el pa, el vi, unes flors i la llum.

Però enguany una altra familia ofereix davant l’altar un element molt significatiu. Es una familia que ni tant sols és tota de Castelló. Son de Castelló i de Borriana, la ciutat germana de La Plana.

Es la familia de l’Eminentísim Cardenal Monsenyor Vicente Enrique y Tarancón.

Es l’Any de la Fe.

Son 50 anys del Concili Vaticà II.

I el cardenal Tarancón, el nostre cardenal, la personalitat eclesiástica més il.lustre que ha donat l’església valenciana en el darrer segle, el fill il.lustre de Borriana va participar activament en eixe Concili Vaticá II, que va marcar la vida de l’església contemporània.

El cardenal Vicente Enrique y Tarancón, nascut a Borriana al 1907 va ser Coadjutor i Organista de Vinaròs al 1931. Hui la coral Garcia Julve es de Vinaròs. Va tornar a Vinarós al 1938 com Arxiprest i al 1943 era nomenat arxiprest de Vila-real. Hui hi ha gent de Vila-real. Consagrat com a bisbe al seu poble de Borriana va ser succesivament bisbe de Solsona, arquebisbe d’Oviedo, arquebisbe de Toledo i Primat d’Espanya, arquebisbe de Madrid i President de la Conferència Episcopal Espanyola.

El cardenal va estar en moltes ocassions al Lledó. Ell estimava molt a la Mare de Déu del Lledó. Al 1977 escrivía al llibre d’Honor de la Basílica:

En esta ocassió, la familia del cardenal ha volgut que una mitra del cardenal i una medalla conmemorativa del centenari del seu naixement, queden dipositats a la Basílica del Lledó, com a signe de germanor entre les families i els pobles de la Plana, com a signe del guiatge dels nostres pastors de l’església catòlica, que camina en estes terres de la Plana, a l’ombra de Santa María la Mare de Déu, la mare del Senyor-Jesús baix les advocacions del Lledó, de la Misericordia o de Gràcia.

Agraïm la presencia del Sr. Regidor de Cultura i Tinent d’Alcalde del Magnific Ajuntament de Borriana don Enrique Safont,  dels familiars del cardenal que han vingut des de Borriana, Castelló, Valencia i altres llocs; de la representació de la Congregració de Filles de María Immaculada de Vila-real.

Darrere de cadascuna d’estes persones hi ha un familia, pero que hui, totes juntes a les families de la ciutat de Castelló fan l’ofrena, no només d’un objete litúrgic carregat de sentit i simbolisme, d’una mitra, sino de la voluntat de seguir a Jesucrist, de fiar-se i creure en Ell com a Salvador i Senyor ,- aixó es la fe-, i d’estimar a Santa Maria, la Mare de Déu.

La mitra del cardenal Tarancón ve a unir-se i ennoblir les mitres ja en la basílica entregades en el seu moment pel bisbe Pont i Gol, pel bisbe Cases Deordal i pel bisbe Reig Pla.

En nom de la familia del cardenal Tarancón, fa l’entrega la mitra el nebot de l’Eminentísim Sr. Cardenal don Juan José Tarancón, ànima d’esta entrega i els seus nets, burrianers i castelloners…

Comparte el contenido de Basílica del LLedó en tus redes sociales
    Facebook
    Facebook